Xipirons o calamarcets amb trompeta de la mort
Ingredients:1/2 kg de xipirons o calamarcets 200 g de trompeta de la mort 1 ceba grossa que sigui dolça 2 dents d'all (si tenim tendres millor) 1 got de vi blanc |
![]() |
Preparació:
Netegem el peix i les trompetes. Tallem la ceba i els alls tant petit com poguem. En una cassola de fang posem oli d'oliva a escalfar. Seguidament hi posem la ceba i els alls. Quan estiguin tous, hi posem la trompeta i deixem evaporar l'aigua. Afegim els xipirons o calamarcets, una mica de sal i pebre i vi blanc.
Deixarem coure entre 20 i 30 minuts a poc foc.
També s'hi poden afegir unes fabetes baby o cors de carxofa.
Notes:
Temps de preparació: 45 minuts.
Dificultat: FÃ cil.
Porcions:Â 4 porcions.
Vegetariana:Â No.
Pollastre rostit amb múrgoles
Ingredients:1 pollastre de pagès 200 g de múrgoles fresques 1 ceba 1 all 1 tomà quet de pera 1 porro 1 pastanaga 1 fulla de llorer romanà fresc farigola fresca sal i pebre |
![]() |
Preparació:
1. Desosseu el pollastre per treure'n la carn de la cuixa, farciu la cuixa amb el pit del pollastre i l'os de la cuixa, tot ben salpebrat, i lligueu-la, perquè no perdi la forma.Â
2. Després, marqueu el pollastre al foc en una cassola que pugui anar al forn.Â
3. Hi afegiu els grans d'all tallats per la meitat, la ceba picada i les herbes aromà tiques.Â
4. I, un cop tingueu la ceba un pèl daurada, ho poseu al forn a 160 graus un parell d'hores llargues llargues.
5. Quan la ceba sigui ben daurada, hi coeu el porro, primer, i la pastanaga i el tomà quet després. Però, mentrestant, feu suar les múrgoles ben netes i sense el peu.Â
6. Passades les dues hores llargues, deslligueu el pollastre amb compte.Â
7. I coleu les verdures per guardar el suc del rostit.Â
8. Per acabar, salteu les múrgoles amb el suc que havien suat i emplateu el pollastre amb els bolets i el suc reduït dels bolets i amaniu-ho tot amb el suc del rostit.
Notes:
Temps de preparació: 2 hores i 30 minuts.
Dificultat: FÃ cil.
Porcions: 1 porció.
Vegetariana:Â No.
Espaghettis amb camagrocs
Ingredients:200g de camagrocs 100g de bacó 200 ml de crema de llet 2 ous |
![]() |
Preparació:
Bullim els espaghettis "al dente". En una paella posem oli d 'oliva i hi afegim el bacó tallat petit. Afegim els camagrocs. Ho deixem coure a foc lent per evaporar l'aigua dels bolets.
Un cop fet això, posarem la pasta ja bullida. Batrem els ous junt amb la crema de llet i ho tirarem per sobre. Remenem molt bé i hi posem una mica de pebre (si es vol).
També es pot fer sense bacó, afegint més quantitat de camagrocs.
Notes:
Temps de preparació: 30 minuts.
Dificultat: FÃ cil.
Porcions: 4 porcions.
Vegetariana: No.
Cargols amb conill
Ingredients:2 kg de cargols (pot ser de la varietat que es vulgui, però nosaltres recomanem vinyal. També es poden barrejar) 1 conill 1 ceba grossa 2 dents d'all Ametlles torrades 5 tomà quets madurs 1 branca de canyella Sal Pebre Conyac Farigola Bitxo |
![]() |
Preparació:
Posem a rostir el conill amb una branca de canyella i un bon raig de conyac.
Rentem els cargols molt bé. Millor amb aigua sola, ja que si es fa amb aigua amb sal el tall queda dur.
Posarem al foc una cassola amb aigua freda i poc foc. Posarem els cargols, i quan comencen a treure les banyes pugem el foc.
Afegim sal, farigola i bitxo, i si es vol llorer. Es deixa coure 45 minuts.
SALSA
Tallem la ceba molt petita i dos grans d'all. Ratllem 5 tomà quets madurs.
Posem una cassola al foc amb la ceba, i quan estigui daurada afegim els alls i els tomà quets, i ho deixem coure a foc lent fins que s'evapori l'aigua del tomà quet.
Fem una picada en un morter amb ametlles torrades i fetge de conill i ho piquem molt fi.
Finalment, barregem els cargols, el conill, la salsa i la picada. Si queda molt espès afegim una mica d'aigua de coure els cargols. Ho deixem fent xup-xup a foc lent durant uns 10 minuts.
Notes:
Temps de preparació: 1 hora.
Dificultat: Normal.
Porcions:Â 4 porcions.
Vegetariana:Â No.
Cargol bové a la llauna
Ingredients:25 cargols per persona Sal Pebre Oli d'oliva Rom, Whisky o Brandy |
![]() |
Preparació:
Rentem els cargols amb aigua i els assequem. Mentrestan posem la llauna a escalfar al foc (si no tenim llauna podem fer servir una safata de forn).
Posem els cargols de cara amunt, quan fa una estona que estan a la llauna, afegir sal, oli d'oliva i pebre (amb generositat).
La cocció triga de 20 a 30 minuts depenent de la mida dels cargols.
Si els volem flambejar, a mitja cocció retirem la llauna del foc (o la plata del forn), els reguem amb un bon raig de whisky, brandy o rom, agafem un llumà i ho encenem. Quan s'apagui la flama s'afegeix un rajolà més d'oli i ho acabem de coure.
Notes:
Temps de preparació: 30 minuts
Dificultat: Molt fà cil.
Porcions: 1 porció.
Vegetariana:Â SÃ.
