Sopa de rovellons i arrels de tardor
Ingredients:Per persona - 100 g de rovellons - 40 g de ratlladura de patata - 40 g de ratlladura de pastanaga - 40 g de ratlladura moniato - 200 cc de brou de gallina - 1 gra d'all, alls tendres, porradell fresc - oli d'oliva verge extra |
![]() |
Preparació:
En una cassola de ferro, sofregim lleugerament, a foc moderat, els alls tendres i els rovellons tallats amb la mandolina.Â
Ho mullem amb el caldo de gallina i deixem que arrenqui un bull suau.Â
A part, sobre un bol amb força aigua freda, ratllem les arrels prèviament pelades amb la part grossa del ratllador.Â
Ho afegim a la sopa, ben escorregut, tastem el punt de sal, i ho deixem coure uns 5 minuts fins que les arrels quedin ben tendres.
Notes:
Temps de preparació:30 minuts.
Dificultat: Normal.
Porcions: 1 porció.
Vegetariana:Â No.
Amanida de ceps, tonyina i tomà quet rosa
Ingredients:Per a 4 persones 8 ceps mitjans, frescos i tendres 4 tomà quets roses [de Montserrat] 600g de tonyina fresca [un dau ] 4 fulles dalfabrega oli d'oliva sal i pebre |
![]() |
Preparació:
1- Treure la pell i les espines de la tonyina. Talleu-la a rodanxes, salpebreu-les i fregiu-les en una paella a foc lent. Quan la tonyina estigui cuita al punt,deseu-la refredar.
2- LLeveu l'esponja de sota el barret dels ceps i netegeu-los. Talleu-los a là mines fines, en sentit vertical, i poseu-los a macerar en oli durant mitja hora. Escorreu-los i reserveu-los. Escalfeu lleugerament aquest oli amb les fulles d'alfà brega.
3-Renteu els tomà quets i talleu-los a rodanxes o per la meitat. Preneu una plata gran i poseu-hi el tomà quet. Esqueixeu la tonyina i escampeu-la per sobre. Col-loqueu els ceps al damunt. Amaniu-ho amb sal, un cop de molinet de pebre i l'oli d'alfà brega.
Notes:
Temps de preparació: 30 minuts.
Dificultat: Molt fà cil.
Porcions:Â 4 porcions.
Vegetariana:Â No.
Amanida de flors
Ingredients:nou caramelitzada ametlla caramelitzada sal maldon ceba rostida xampinyons conyac all julibert flors comestibles poma orenga vinagre balsà mic de mòdena mostassa mel |
![]() |
Preparació:
Nou i ametlla caramelitzada, una pols de sal maldon, ceba rostida, xampinyons saltejats amb conyac, all i julibert, flors comestibles, poma, orenga i una espurna de vinagre balsà mic de mòdena acompanyat amb una vinagreta de mostassa i mel.
(idea original de la cuina de l'Àlex )
Notes:
Temps de preparació: 5 minuts.
Dificultat: Molt fà cil
Porcions:Â 4 porcions.
Vegetariana: SÃ.
Carpaccio de ceps
Ingredients:4 ceps (si són petits) Oli d'oliva Unes gotes de vinagre Formatge per ratllar (per exemple parmesà ) |
![]() |
Preparació:
Netejarem molt bé els ceps.
Els tallarem tant prims com poguem.
Els posem en una plata ben posats i els reguem amb l'oli d'oliva abundanment i els deixem reposar mitja hora.
A l'hora de servir-los, posarem una mica de sal i unes gotes de vinagre i tirarem per sobre el formatge parmesà ratllat.
Notes:
Temps de preparació: 30 minuts.
Dificultat:Â FÃ cil.
Porcions:Â 4 porcions
Vegetariana:Â SÃ.
Amanida d'espà rrecs de marge, tòfona, vieires i crema de pinyons
Ingredients:1 manat d'espà rrecs 1 vieira per persona Tòfona (si no en tenim podem utilitzar oli de tòfona) Cibulet Oli Sal Vinagre 50g de pinyons |
![]() |
Preparació:
Fem la vinagreta amb una mica de cibulet tallat ben petit, un rajolà d'aigua, oli, sal i vinagre.
Laminarem els espà rrecs ben prims i els posem a macerar en la vinagreta.
Ratllem la tòfona per sobre. Si no en tenim, hi posem un raig d'oli de tòfona.
Netegem les vieires i posem la part del tall en aigua.
Per fer la crema de pinyons, posem un bol els pinyons, una mica d'aigua i una torrada de pa. Hi passem la batedora.
Posem les vieires a la planxa tomb i tomb, les passem per la crema de pinyons i les emplatem. Es posen els espà rrecs ja macerats per sobre.
Notes:
Temps de preparació: 45 minuts.
Dificultat:Â normal.
Porcions:Â 4.
Vegetariana:Â SÃ.
