• Alvocat

  • Cargols

  • Anou i cireres

  • Mango

  • Llenega i rossinyol

  • Papaya

  • Tòfones

  • Síndria

Sopa de rovellons i arrels de tardor

Ingredients:

Per persona

- 100 g de rovellons

- 40 g de ratlladura de patata

- 40 g de ratlladura de pastanaga 

- 40 g de ratlladura moniato 

- 200 cc de brou de gallina 

- 1 gra d'all, alls tendres, porradell fresc 

- oli d'oliva verge extra

Sopa de rovellons i arrels de tardor 

Preparació:

En una cassola de ferro, sofregim lleugerament, a foc moderat, els alls tendres i els rovellons tallats amb la mandolina. 

Ho mullem amb el caldo de gallina i deixem que arrenqui un bull suau. 

A part, sobre un bol amb força aigua freda, ratllem les arrels prèviament pelades amb la part grossa del ratllador. 

Ho afegim a la sopa, ben escorregut, tastem el punt de sal, i ho deixem coure uns 5 minuts fins que les arrels quedin ben tendres.

Notes:

Temps de preparació:30 minuts.

Dificultat: Normal.

Porcions: 1 porció.

Vegetariana: No.

Amanida de ceps, tonyina i tomàquet rosa

Ingredients:

Per a 4 persones

8 ceps mitjans, frescos i tendres

4 tomàquets roses [de Montserrat]

600g de tonyina fresca [un dau ]

4 fulles dalfabrega

oli d'oliva

sal i pebre

Amanida de ceps, tonyina i tomàquet rosa 

Preparació:

1- Treure la pell i les espines de la tonyina. Talleu-la a rodanxes, salpebreu-les i fregiu-les en una paella a foc lent. Quan la tonyina estigui cuita al punt,deseu-la refredar.

2- LLeveu l'esponja de sota el barret dels ceps i netegeu-los. Talleu-los a làmines fines, en sentit vertical, i poseu-los a macerar en oli durant mitja hora. Escorreu-los i reserveu-los. Escalfeu lleugerament aquest oli amb les fulles d'alfàbrega.

3-Renteu els tomàquets i talleu-los a rodanxes o per la meitat. Preneu una plata gran i poseu-hi el tomàquet. Esqueixeu la tonyina i escampeu-la per sobre. Col-loqueu els ceps al damunt. Amaniu-ho amb sal, un cop de molinet de pebre i l'oli d'alfàbrega.

Notes:

Temps de preparació: 30 minuts.

Dificultat: Molt fàcil.

Porcions: 4 porcions.

Vegetariana: No.

Amanida de flors

Ingredients:

nou caramelitzada

ametlla caramelitzada

sal maldon

ceba rostida

xampinyons

conyac

all

julibert

flors comestibles

poma

orenga

vinagre balsàmic de mòdena

mostassa

mel

Amanida de flors 

Preparació:

Nou i ametlla caramelitzada, una pols de sal maldon, ceba rostida, xampinyons saltejats amb conyac, all i julibert, flors comestibles, poma, orenga i una espurna de vinagre balsàmic de mòdena acompanyat amb una vinagreta de mostassa i mel.

(idea original de la cuina de l'Àlex )

Notes:

Temps de preparació: 5 minuts.

Dificultat: Molt fàcil

Porcions: 4 porcions.

Vegetariana: Sí.

Carpaccio de ceps

Ingredients:

4 ceps (si són petits)

Oli d'oliva

Unes gotes de vinagre

Formatge per ratllar (per exemple parmesà)

Carpaccio de ceps 

Preparació:

Netejarem molt bé els ceps.

Els tallarem tant prims com poguem.

Els posem en una plata ben posats i els reguem amb l'oli d'oliva abundanment i els deixem reposar mitja hora.

A l'hora de servir-los, posarem una mica de sal i unes gotes de vinagre i tirarem per sobre el formatge parmesà ratllat.

Notes:

Temps de preparació: 30 minuts.

Dificultat: Fàcil.

Porcions: 4 porcions

Vegetariana: Sí.

Amanida d'espàrrecs de marge, tòfona, vieires i crema de pinyons

Ingredients:

1 manat d'espàrrecs

1 vieira per persona

Tòfona (si no en tenim podem utilitzar oli de tòfona)

Cibulet

Oli

Sal

Vinagre

50g de pinyons

Amanida d'espàrrecs de marge, tòfona, vieires i crema de pinyons 

Preparació:

Fem la vinagreta amb una mica de cibulet tallat ben petit, un rajolí d'aigua, oli, sal i vinagre.

Laminarem els espàrrecs ben prims i els posem a macerar en la vinagreta.

Ratllem la tòfona per sobre. Si no en tenim, hi posem un raig d'oli de tòfona.

Netegem les vieires i posem la part del tall en aigua.

Per fer la crema de pinyons, posem un bol els pinyons, una mica d'aigua i una torrada de pa. Hi passem la batedora.

Posem les vieires a la planxa tomb i tomb, les passem per la crema de pinyons i les emplatem. Es posen els espàrrecs ja macerats per sobre.

Notes:

Temps de preparació: 45 minuts.

Dificultat: normal.

Porcions: 4.

Vegetariana: Sí.

ds., 15 de març 2025 - © Fruits de Bosc P. Carol S.L.